четвъртък, 24 май 2012 г.

С шампанско и сълзи местната гимназия изпрати своите абитуриенти

СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" град Средец изпрати своите абитуриенти на тържество по случай патронния си празник - 24-ти май.
Дворът на учебното заведение бе зареден с много настроение, девойките и младежите с трепет за последен път като ученици слязоха по стълбите на гимназията. Момичетата бяха заложили на късите рокли със свежи тонове и видимо се чувстваха прекрасно. Младежите пък избраха спортно-елегентания стил. За празника на младите хора сред тях беше и кметът на общината Иван Жабов, който ги поздрави.
В двора на местната гимназия, директора на заведението г-жа Севдалина Кралева награди ученици и учители, а сред наградените бе и полуфиналиста от "България търси талант" Иван Добрев, който е възпитаник на това училище. Днес екипа на Sredets News стана свидетел на десетки поздрави и цветя, които Иван получи от негови съученици
Тържествено бе предадено и училищното знаме на единадесетокласниците Цветан Ангелов, Надежда Костова и Даниела Атанасова. 
Поздравителни адреси до директора на гимназията бяха изпратени от кмета на община Средец, от Районен инспекторат по образованието Бургас и народния представител от АТАКА Огнян Стоичков.
В края на тържеството абитуриентите, заедно със своя класен ръководител Мара Цекина със сълзи на очите отброиха до 12 отпивайки шампанско. Повече снимки от събитието ТУК