петък, 23 декември 2011 г.

Коледно настроение в село Дебелт

Докато течеше спектакъла Дядо Коледа
и Снежанка  занимаваха децата.
Истински спектакъл бе подготвен по случай коледните и новогодишни празници в село Дебелт от местното читалище. Фолклорни песни и танци, сценки от деца, коледари... забавляваха препълнената от всякъде зала на местното читалище. Изпълнени с коледен дух публиката силно аплодираше изявилите се артисти. На края на концерта сцената се освети от фойерверки.  

За да уважат тържеството присъстваха и кмета на Община Средец инж.Иван Жабов, Милена Чечева и Желю Желев, зам.кметове на общината, както и председателя на общинския съвет д-р Надежда Палова, Красимира Костова, директор на археологическия музей в Дебелт и Мира Владева, началник отдел "Култура" в общинска администрация, които бяха посрещнати от домакина Ивана Ангелова, кмет на село Дебелт.
След края на спектакъла всичко заедно на площада брояха от 10 до 1 за да светне коледната украса на Дебелт. По-късно всички заедно се хванаха на хоро, а от Община Средец бяха подготвели и почерпка за всички присъстващи. Накрая всички се насладиха на невероятна заря, подготвена за тях.